Sitemde xml çıktı alma ile ilgili bir video ders çekmiştim. Bir takipçimiz konuyla ilgili sıkıntı yaşamış ve bizimle paylaşmış. Şikayeti şöyle… Cihan bey merhaba, Sitenizde paylaşmış olduğunuz php ile xml çıktı alma videsunu izledim ve bende üzerinde çalıştığım siteme ekledim. Localhostta sıkıntısız gayet güzel çalıştı yalnız hostta atınca sayfa aşağıdaki gibi gözükmektedir. Sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Warning: Cannot ... Devamını Oku »
SSH Cronjob ve IP Kısıtlama
İyi Günler Arkadaşlar, Bugün yaşadığım bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok araştırdım ve pek Türkçe kaynağın da olmadığını görünce bu konunun cevabını sizle paylaşayım istedim. Şimdi bir entegrasyon sistemi düşünün. Mesela muhasebe programınız ile siteniz arasında stok entegrasyonu yapacaksınız. stokentegre.php sizin scriptiniz olsun. Bu scripte sadece belli IP aralıklarının ulaşmasını isteyebilirsiniz. Devamını Oku »
PDO ile MsSQL Bağlantı Sorunu
Yapmış olduğum e-ticaret scriptini bir süre önce PDO’ya geçirmeye karar vermiştim. Scriptimde hem mysql hem de mssql bağlantılarını kullanıyordum. PDO’ya geçiş’te karşılaştığım bağlantı problemlerini sizlerle paylaşmak istedim ki aynı sorunu siz de yaşamayasınız. Devamını Oku »
Video PHP Dersleri : If Döngüsü
PHP öğrenmek isteyenler için video derslerimiz devam ediyor. Şimdi de PHP’de If yapısını video olarak anlattık. Videomuz HD’dir. 720p seçeneğini seçerek izleyebilirsiniz. If yapısı ile genel bir bilgi verecek olursak While, For, Foreach, Switch gibi döngü türlerinden biridir. Programın akışını belirli koşullar sağlandığında değiştirmek için kullanılır. Sözü fazla uzatmadan videomuza gelelim. Devamını Oku »
PHP Eğitim Videoları
Bir PHP Kod yazarı olarak uzun bir düşünce süresinden sonra php eğitimlerine başlamaya karar verdim. Biraz dağınık da olsa her seviyeden php kod anlatımı yapıyorum. PHP, Jquery, Mysql, HTML & CSS gibi konularda anlatımlarım var. Devamı da gelecek inşaallah. Bunun için youtube’de kendime bir kanal kurdum. Sizleri de beklerim. Eğer takip etmek isteyen arkadaşlarımız olursa http://www.youtube.com/cihankusmez adresinden Subscribe butonuna basarak bizim takipçimiz ... Devamını Oku »
PHP ile XML Çıktı Almak
Bloguma uzun bir süredir yazı yazmıyordum. Bomba gibi bir paylaşım ile döneyim istedim. Kod yazmaya meraklı arkadaşlar için çok özel bir video hazırladım. PHP ile XML Çıktı yapmayı öğreneceğiz. Kod kalabalığı yapmadan nasıl xml çıktı alınır. Tek tek anlattım. Bu video kaçmaz. Sağolsun(!) Youtube 18 dk olduğu için videoyu kabul etmedi. Ben de vimeo’ya yükledim. Not: Video Class seviyesinde bir ... Devamını Oku »
PHP Memory Limit Hatası
PHP Fatal error: Allowed memory size of X bytes exhausted (tried to allocate Y) in script.php diye bir hata mı alıyorsunuz. Bu hatayı düzeltmenin 4 yolu mevcut. Gelin birlikte bu hatanın çözümlerini inceleyelim. php.ini dosyasına erişebiliyorsanız aşağıdaki satırı bulun ve değeri değiştirin. Devamını Oku »
PHP’de if Yapısı
Boş zamanlarımda başlangıç seviyesinde PHP dersleri vermeye çalışıyorum sitemde. Bu derste de PHP’deki if yapısından bahsedeceğim. If yapısının farklı kullanımlarından bahsedeceğim. If yapısının kısa kullanımını göstereceğim. Elseif kullanımına da değineceğiz. Neyse fazla uzatmadan if yapısını anlatalım. Bazen kodlama yaparken kod akışını bir koşula bağlı olarak değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için kullanılan yöntemlerden biri if yöntemidir. If ingilizcede eğer demektir. Devamını Oku »
PHP’de Switch Yapısı
PHP’de Switch Yapısı oldukça önemli bir yapıdır. Bu yapı sayesinde çok büyük koşullar yazılabilir. Yeri geldiğinde if yapısından da güçlü bir yapıdır. Kullanıldığı yerler hakkında bilgi vermek gerekilirse özellikle admin panel yapımında çok sık kullanılır. Hemen bir örnek ile açıklayalım. Bir video scriptimiz var. Admin panelde video düzenleme sayfamız olarak edit.php diye bir script oluşturduğumuzu var sayalım. Bir kişi bir ... Devamını Oku »
PHP Checkbox ile Toplu Veri Silme
PHP’de toplu veri silme işlemi yapmak istiyorsanız bu yazıda bunu yapabileceğiniz kodları vereceğim. Öncelikle bir senaryo yazarlım. Mesela ödeme listesinin sql sorgusu ile ekrana çektirmiş olalım. Bu sorguyu ekrana bastırdığımızda her bir satırın başına bir tane checkbox koyalım. Bu checkboxları yazarken checkbox ismi olarak name=”checkbox[]” şekline tanımlama yapmamız gerekiyor. Çünkü biz belki 15 satırlık veri dökümünden 8 tanesini sileceğiz. Yani ... Devamını Oku »